Suche

Comunicat de presă #Grupul Bosch
Distribuie comunicatul de presă

Bosch Future Mobility Challenge – prima ediție cu participare globală a avut loc la Cluj-Napoca

  • Del-UniPD, Vroom, Dobroltenii, BeepLearning, Politron și Akatsuki sunt echipele premiante ale Bosch Future Mobility Challenge 2022.
  • 25 echipe de pe trei continente au fost invitate să participe la competiția din Cluj-Napoca
  • 1 - 31 octombrie 2022 este perioada de înscriere la a șasea ediție a competiției internaționale

Cluj-Napoca, România - Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a organizat, în luna mai, cea de-a cincea ediție a competiției tehnice studențești Bosch Future Mobility Challenge, un concurs internațional dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, începând cu anul 2018. În timp ce edițiile anterioare au atras echipe de studenți din Europa, anul acesta a avut loc prima ediție cu participare globală datorită parteneriatului strategic cu cea mai mare organizație tehnică profesională pentru soluții inteligente de mobilitate: IEEE - ITSS (Intelligent Transportation Systems Society). Parteneriatul a fost lansat în 2021 și s-a dovedit deja a fi unul de succes. Participanții la această competiție sunt echipele de studenți interesate să dezvolte algoritmi de conducere autonomă și conectivitate pentru mașini la scara 1:10. După șase luni de muncă intensă, în perioada 11-13 mai 2022, cele mai bune 25 echipe și-au testat algoritmii într-un oraș inteligent simulat, extins pe 200 de metri pătrați, în incinta sediului Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. Pe data de 14 mai, au avut loc semifinalele, unde au fost selectate cele mai bune opt echipe pentru finala competiției, ce s-a desfășurat pe 15 mai. Pentru ediția 2022, au fost acceptate în total 54 de echipe din Europa, SUA și India. După rundele de calificări și evaluări intermediare, 25 echipe din Estonia, Grecia, India, Italia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Suedia și Statele Unite ale Americii au rămas în concurs și au fost invitate să participe la etapa de semi-finale în Cluj-Napoca. „Este prima oară când particip la Bosch Future Mobility Challenge, dar sunt foarte impresionat, atât de entuziasmul studenților, cât și de soluțiile lor tehnice inovatoare. Felicitări în primul rând echipelor câștigătoare, dar și tuturor studenților participanți la această competiție provocatoare!”, a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

Echipele finaliste au concurat pentru cele șapte premii ale ediției, în valoare totală de 11.000 de euro. Locul I și premiul de 4500 de euro a fost câștigat de echipa Del-UniPD din Padova, Italia. Locul al II-lea și premiul de 3000 euro, împreună cu Premiul de marketing, de către echipa Vroom din Thessaloniki, Grecia. Locul al III-lea și premiul de 1500 euro au fost adjudecate de echipa Dobroltenii din București. Premiul de 1000 euro pentru prima participare a fost acordat anul acesta pentru două echipe: BeepLearning din Porto, Portugalia și Politron din Torino, Italia, iar premiul publicului a mers către echipa Akatsuki din Ahmedabad, India.

„Am încheiat a cincea ediție de succes a concursului Bosch Future Mobility Challenge. Am fost încântat să văd din nou implicarea, pasiunea și bucuria studenților de a lucra în domeniul conducerii automatizate”, a declarat Ionuț Muntean, manager de proiect pentru Bosch Future Mobility Challenge. „Pentru prima dată avem participanți din trei continente, ceea ce susține notorietatea și impactul concursului nostru. Aș dori să le mulțumesc partenerilor noștri de la IEEE-ITSS pentru sprijinul acordat în promovarea competiției noastre pe plan global. Felicitări tuturor studenților și mentorilor lor pentru rezultatele excelente! Ne revedem în 2023!”, a adăugat Muntean. Soluțiile inteligente dezvoltate de către studenți pentru mașinile la scara 1:10 au fost supuse unor provocări tehnice precum detectarea semnelor de circulație (prioritate, parcare, STOP, trecere pietoni, sens giratoriu, sens unic, interzis, intrare și ieșire autostradă), obstacolelor statice (un alt vehicul oprit pe bandă, drum în lucru) și dinamice (pieton și vehicul în mișcare), dar și efectuarea altor manevre (urcarea pe rampă, oprirea la culoarea roșie a semaforului și parcare, condus pe autostradă sau drum național, etc.). Începând cu anul 2021, Bosch a introdus un instrument care îi ajută pe studenți în contextul muncii la distanță, un simulator al mediului real întâlnit la Centrul de Inginerie. Totodată, organizatorii au venit în ajutorul studenților cu o serie de șapte cursuri tehnice dedicate. Cursurile au acoperit următoarele tematici: procesare de imagini, metode de control al vehiculului, procesare de semnale, procesare paralelă, managementul proiectelor și prototipare.

Juriul a fost compus anul acesta din Bettina Roeddiger, director resurse umane în centrala Bosch din Schillerhöhe, Germania; Dennis Raabe, Vicepreședinte senior pentru Product Area Driver Experience for Advanced Driver Assistance Systems, în cadrul Bosch Germania; Dr. Meng Lu – Strategic Innovation Manager, Peek Traffic B.V. (Dynniq Group) din Olanda și membru al comitetului executiv al IEEE -ITSS (Intelligent Transportation Systems Society) și Tobias Matter, Directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Înscrierile pentru ediția 2023 a competiției se fac în perioada 1 – 31 octombrie 2022 pe pagina dedicată competiției: www.boschfuturemobility.com.

Despre Centrul de Inginerie Bosch din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch joacă un rol esențial în transformarea sectorului mobilității, încă de la înființarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware și mecanică și ingineria fiabilității, dar și în planificarea vânzărilor, peste 1000 de experți contribuie la dezvoltarea unor soluții inovatoare, bazate pe inteligența artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilității electrice, conectate și Internetul lucrurilor. Datorită colaborării strânse cu alte centre de inginerie Bosch și cu fabrica Bosch din Cluj, centrul oferă soluții unice clienților din întreaga lume.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 403.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 402.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2017). Compania a generat vânzări de peste 78,1 miliarde de euro în 2017. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 64.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie