Suche

Comunicat de presă #Sustenabilitate
Distribuie comunicatul de presă

Bosch își extinde proiectele de eficiență energetică și producția de energie verde la Blaj

  • Fabrica Bosch din Blaj își reduce consumul de energie cu 10 procente prin proiecte de eficiență energetică.
  • Compania își extinde producția de energie verde prin instalarea de panouri fotovoltaice, în urma unei investiții de 200.000 de euro.
  • Bosch instalează două stații de încărcare pentru vehicule electrice la Blaj.

Blaj, judeţul Alba - Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, își întărește angajamentul față de protejarea mediului înconjurător prin decarbonizarea controlată a activităților de producție. Astfel, prin implementarea mai multor proiecte de eficiență energetică, fabrica Bosch din Blaj își reducere consumul de energie generat de operațiunile sale cu aproximativ 10 procente. În 2021, locația din Blaj făcea primul pas către producerea propriei energii verzi prin instalarea de panouri fotovoltaice, pavând astfel calea către o activitate de producție mai sustenabilă. În plus, compania încurajează tranziția către electromobilitate, instalând, la finalul anului 2021, două stații de încărcare pentru vehicule electrice destinate angajaților fabricii din Blaj. „Toate proiectele demarate anul trecut reprezintă începutul unei investiții pe termen lung pe care compania o alocă atât pentru a proteja mediul înconjurător, cât și pentru a-l transforma într-un loc mai sigur și mai sănătos pentru generațiile viitoare”, a spus Andreas Theis, directorul tehnic al Fabricii Bosch din Blaj.

Toate proiectele demarate anul trecut reprezintă începutul unei investiții pe termen lung pe care compania o alocă atât pentru a proteja mediul înconjurător, cât și pentru a-l transforma într-un loc mai sigur și mai sănătos pentru generațiile viitoare.

Andreas Theis, directorul tehnic al Fabricii Bosch din Blaj

Fabrica din Blaj își extinde producția de energie verde și proiectele de eficiență energetică

Panourile fotovoltaice amplasate în locația din Blaj în aprilie 2021 generează energie verde echivalentă cu consumul de energie electrică pe care îl au 50 de gospodării. În plus, începând cu luna decembrie, compania a instalat panouri adiționale pe clădirea de birouri a fabricii, care este alimentată în prezent doar pe baza energiei regenerabile produse de către acestea. „De la implementarea primelor proiecte de producție a propriei energii verzi, Bosch a investit în Blaj peste 200.000 de euro în acest sens”, a adăugat Theis. Mai mult, surplusul de energie este direcționat către hala de producție din proximitate. În prezent, în cadrul fabricii, 385 MWh/a sunt produși exclusiv din surse regenerabile – echivalentul a 165 de tone de CO2, dacă energia s-ar fi produs prin arderea combustibililor fosili, iar compania își propune să producă la Blaj, în acest an, alți 3200 MWh/a. De asemenea, unitatea de producție a devenit mai eficientă din punct de vedere energetic și pe segmentul de echipamente prin utilizarea de compresoare, chillere și unități de ventilație de înaltă performanță. Mai mult, în cadrul liniilor de producție sunt utilizare sisteme electrice care funcționează pe baza unui consum redus de energie, întreaga activitate fiind monitorizată activ.

Bosch încurajează tranziția către electromobilitate și instalează două de stații de încărcare pentru vehicule electrice

În linie cu strategia globală a organizației, Fabrica Bosch din Blaj face un pas înainte către un viitor mai verde prin instalarea a două stații de încărcare de mare capacitate pentru vehicule electrice, pretabile atât pentru autoturisme, cât și pentru scootere și biciclete, alimentate exclusiv de energia verde produsă în locație. Astfel, compania își încurajează angajații să contribuie activ la diminuarea amprentei de carbon, oferindu-le ca beneficiu posibilitatea de a utiliza gratuit stațiile din perimetru, pe parcursul zilei de lucru.

Grupul Bosch: obiective strategice în materie de acțiuni climatice

În primăvara anului 2020, Bosch a obținut statutul de neutralitate din punct de vedere climatic al celor peste 400 de locații ale sale din întreaga lume. Acest lucru a fost deja confirmat prin teste independente. Drept urmare, Bosch este prima companie industrială globală cu locații fără amprentă de carbon, iar acest lucru include și unitățile din România. De asemenea, Bosch își propune ca până în 2030 să reducă cu 15 procente față de nivelul din 2018 emisiile de CO2 în cadrul întregului său lanț valoric, de la furnizori la clienți, ceea ce reprezintă o reducere de 67 de milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon.

Despre unitatea de producție din Blaj

Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. La Blaj, Bosch produce componente pentru industria auto: o gamă largă de senzori precum și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, compania implementează soluții de industrie 4.0, precum și sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser. Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în decursul anilor. Fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele două fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe, o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, și una dintre cele două locații Bosch de pe continent în care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are peste 8.160 de angajați în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piața din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.ro

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 395.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Compania a generat vânzări de 71,5 miliarde de euro în 2020. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilități sustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Cu cele peste 400 de locații din lumea întreagă, Grupul Bosch a fost neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon încă din primul trimestru al anului 2020. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 73.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare în cele 129 de locaţii din lume, precum și aproximativ 34.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPress

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie